woensdag 22 mei 2013

gezichten, veel foto's

Ik heb het altijd moeilijk gevonden om te tekenen. Maar ik realiseer me steeds meer en meer dat het nooit wat zal worden als ik niet ga oefenen. Dus ben ik al een paar weken in een klein schetsboekje gezichten aan het natekenen. Van gezichten die ik uit de krant haal bijvoorbeeld.


En soms teken ik alleen de oren...

De gezichtsuitdrukking is niet altijd dezelfde dan die van het origioneel...

Maar soms lijkt het echt..

Ik moet wel eerlijk erbij zeggen dat ik twee tekeningen niet op dit blog laat zien omdat ik ze echt niet mooi vind, sorry! Ik heb toch last van oppoetsgedrag!

En toen ik vanmorgen mijn kamer (nou ja, eettafel) klaar ging maken om creatief bezig te gaan, dacht ik: en nu in het echt! 
Ik heb in mijn gepimpte kinderboek een achtergrond gemaakt. Nou ja, ik kan er wel een heel verhaal van maken, maar hier is, in acrylverf, mijn eerste gezicht!

Ik kan nog veel oefening gebruiken, en dat ga ik zeker doen! Ik vind de ogen en mond zo moeilijk. Vooral de mond, door al het corrigeren is hij veel te groot geworden! Maar ik heb een stempelset ergens gezien met losse stempels van verschillende ogen, neus en mond. Dat lijkt me wat om aan te schaffen!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Wanda,
  ik vind hem echt super! Al je tekeningen zijn mooi gedaan, maar dit kleuren gezicht met de achtergrond: chapeau!
  En de mond te groot? Hoezo? Ben je en beetje perfectionistisch??
  ;-)
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Wanda, je oefent zo hard, dat gaat toch goedkomen! Je schilderij is niet perfect maar laat wel zien hoe ver je nu bent...knap hoor!

  groetjes Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wonderful expressive faces!
  Wish you a nice weekend,
  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je een berichtje wilt achterlaten!