zondag 3 maart 2013

twee vrouwen


Dag allemaal! Vandaag laat ik een pagina uit mijn art-journal zien, die ik gemaakt heb met verschillende stencils. Ik heb geen foto's gemaakt van de verschillende fases, maar beschrijvend kan je het vast volgen.
Allereerst de achtergrond. Dit art-journal is gemaakt van een oude atlas, dus daar begint het dan mee. Deze heb ik met witte gesso bewerkt en hieroverheen stroken geplakt van een oud en mooi vergeeld boek. 
Toen de 2 vrouwenfiguren met witte gesso op het papier aangebracht. Vervolgens over de hlele pagina  gegaan met blauwe waterverf. Dat hecht erg goed op papier en veel minder op de gesso. Vandaar dat de vrouwen nog behoorlijk wit zijn, zeker de rechter. 
Daarna met blauwe glitter de contouren van de vrouwen aangezet. 

Met een achtergrondstencil (de ruitjes) donkerblauwe inkt op de pagina aangebracht en met een witte pen gedoodeld. Met witte inkt ook nog gestempeld, goed te zien helemaal rechts, cirkels met een soort stralen. Ook bij de hoofden heb ik deze stempel gebruikt met wite inkt. 

Tenslotte nog de zilveren rand onderaan opgeplakt en de pagina's en de randen met oranje acrylverf bewerkt. Deze oranje acrylverf heeft een mooie glitter, jammer dat je die op de foto niet kan zien!

Kunnen jullie op de foto terugvinden wat ik beschrijf als processtappen? De volgende keer zal ik eraan (proberen te ) denken tussentijds foto's te maken.

Iedereen weer een goede en creatieve week toegewenst!
Wanda

4 opmerkingen:

 1. Ziet er prima uit.
  Lieve groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt schitterend Wanda. Heb je de figuren zelf getekdend of is dat een stencil. Ik vind ze super mooi. Prachtig op de achtergrond. Dank voor je sieve comentaar op mijn eigen stempels.
  groetjes Marja
  marjascreativity.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Wanda, wat een schitterende pagina's!!! Zoveel leuks heb je gecombineerd van elegant tot zeer creatief!
  Wat je vraag betreft over de gegutste stempel van de vogel,, de lijnen en swirls zijn ook uitgesneden.

  hartelijke groet, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je een berichtje wilt achterlaten!