zondag 17 februari 2013

canvas boek gemaakt

Dag allemaal, leuk dat jullie weer langskomen!

Vandaag heb ik een bladzijde voor je uit een zelfgemaakt boek! Bij de Lidl (nota bene!) waren een paar weken geleden tekenblokken te koop. Ik had er 2 gekocht en thuis bleken het canvas blokken te zijn. Niet met gewoon tekenpapier, maar met heel zwaar canvas, je kan bijna de draden er aan de zijkant uittrekken. Lijkt wel op zwaar linnen. Ik heb hier nog nooit eerder mee gewerkt, maar had ooit eens op internet ergens gezien dat je zelf een boekje kan maken. Ik heb dat gedaan met dit canvaspapier. Geknipt op de juiste maat, 3 bladzijden in elkaar en vastgenaaid in het midden.
Een boekje met een uitvouwbare bladzijde, en ergens ook een klein flapje in het midden.

De eerste pagina die ik heb gemaakt zie je hieronder. 

Ik heb eerst met wasco, met 4 kleuren vlakken gemaakt, en deze uitgesmeerd met kwast en water. Dat gaf al een heel mooi effect. (toen wilde ik al stoppen....)
Vervolgens ben ik met acrylverf cirkels gemaakt. Deze heb ik versierd met witte stippen. Ik heb ook op de achtergrond witte stippen gemaakt, en mbv een lege wc-rol met witte acrylverf ook nog witte cirkels gestempeld.

Tenslotte heb ik een randje gedoodeld met zwarte en bruine inkt, en ook weer versierd met witte stippen.
Ik ben er heel erg blij mee! Ik vond het zo eng om te starten! Zulk mooi papier, ik wilde het niet verstieren. En dat is wat mij betreft voor deze pagina ook niet gebeurd!

Iedereen weer een geweldige en creatieve week toegewenst!
Wanda

3 opmerkingen:

 1. Wow, wat maak jij mooie dingen. Je hoeft echt niet bang te zijn om iets te verknallen. Met dit soort technieken kun je altijd toch daargaan tot het naar je zin is. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Wanda,
  dit is erg mooi! De kleuren zijn zo prachtig diep!
  Grappig als iets dat je koopt wat anders blijkt te zijn en je er zoiets prachtigs van kan maken!

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Dit is echt geweldig! Prachtige kleuren. Zou het ook graag even in mijn handen hebben om te voelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je een berichtje wilt achterlaten!